Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Предстоящи събития
вторник, 13/11/2018

сряда, 14/11/2018

четвъртък, 15/11/2018

  • 11:00

    Делегация на групата за приятелство с България в Законодателната камара на Олий Мажлиса на Узбекистан, водена от нейния председател Авазбек Жалилов, ще бъде на посещение в България. Визитата е по покана на председателя на Групата за приятелство България – Узбекистан в Народното събрание Адлен Шевкед.

    На 15 ноември 2018 г. в 11.00 часа в зала „Запад“ узбекистанските парламентаристи ще разговарят с председателя на Комисията по икономическа политика и туризъм Петър Кънев. Непосредствено след това – в 11.30 часа с тях ще се срещне председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова.

    Преди срещите делегацията на групата за приятелство с България в Законодателната камара на Олий Мажлиса ще бъде приветствана в пленарната зала на Народното събрание.

    В рамките на визитата си в България узбекистанските парламентаристи ще разговарят и със заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов, със заместник-министъра на външните работи Юрий Щерк, със заместник-министъра на икономиката Лилия Иванова и със заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева. Делегацията ще посети Пловдив и Кърджали и ще разгледа Археологическия средновековен комплекс „Перперикон“, Тракийското светилище край село Татул и Бачковския манастир.


петък, 16/11/2018