Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Предстоящи събития
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще участва в заседанието на председателите на парламенти на страните-членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще участва в заседание на председателите на парламенти на страните-членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество на 16 май 2018 г. в Истанбул. Срещата на върха е по повод 25-ата годишнина от учредяването на Парламентарната асамблея за Черноморско икономическо сътрудничество /ПАЧИС/.

Председателят на Народното събрание ще направи изказване в рамките на форума на тема „25 години ПАЧИС – ролята на парламентите за формиране на бъдещото икономическо сътрудничество в Черноморския регион“. Предвижда се да бъде прието изявление на председателите на парламентите, посветено на годишнината.

По повод 25-ата годишнина от учредяването на Асамблеята председателите на законодателните институции ще бъдат наградени с почетен медал на ПАЧИС и ще бъде подписана мемориална марка.

В заседанието ще участва и ръководителят на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество и вицепрезидент на ПАЧИС Петър Кънев.