Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Благодарствено писмо на лорд Робъртсън до председателя на българския парламент
24/03/2003
БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО НА ЛОРД РОБЪРТСЪН ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ


Председателят на Народното събрание проф. Огнян Герджиков получи днес благодарствено писмо от Генералния секретар на НАТО лорд Джордж Робъртсън.
В писмота се казва:

"Бих искал да благодаря на Вас и членовете на българския парламент за проявеното към мен и моята делегация гостоприемство по време на визитата ми в София на 17.02.2003 г.

Нашата двустранна среща беше изключително полезна и за мен беше голямо удоволствие да се обърна към парламента на България, за да го поздравя по повод поканата за присъединяване към Алианса. Моето обръщение ми даде също възможност да напомня на парламентаристите, че Прага не беше края, а началото на процеса и че по-нататъшния прогрес, особено що се отнася до контрола на износа, сигурността на информацията, борбата с корупцията, реформата в съдебната система и интегрирането на ромското население в българското общество остават от особено значение за съюзническите правителства и парламенти, които ще трябва да ратифицират отправените в Прага покани.

Българският парламент играе ключова роля в прилагането на жизнено важни реформи. Ето защо с удоволствие забелязах, че сред българския политически спектър съществува консенсус относно подкрепата на протичащия процес на реформи. Вярвам, че България ще запази, а където е необходимо, и ще подобри хода на този процес на реформиране, за да може в скоро време да заеме своето място като пълноправен член на НАТО."
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини