Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Среща на Станимир Илчев с представители на Асамблеята на турско-американските асоциации в САЩ
18/06/2002
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА КОМИСИЯТА ПО ВЪНШНА ПОЛИТИКА, ОТБРАНА И СИГУРНОСТ СТАНИМИР ИЛЧЕВ СЕ СРЕЩНА С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА АСАМБЛЕЯТА НА ТУРСКО-АМЕРИКАНСКИТЕ АСОЦИАЦИИ В САЩПредседателят на Комисията по външна политика, отбрана и сигурност Станимир Илчев запозна гостите с основните приоритети на България и развитието на българо-турските отношения. Отношенията ни с Турция имат особено значение за нас, заяви на срещата Станимир Илчев. Нашите контакти, подчерта той, получиха изключителен шанс през последните години. Освен това, от турската страна България получава най-мощната си подкрепа за НАТО. Стратегическите приоритети на България през последните години съвпадат с тези на Турция. Българо-турските отношения не са били на по-добро ниво и се надявам да дадем добър пример за целия регион, допълни Станимир Илчев.
Председателят на Асамблеята на турско-американските асоциации в САЩ Орхан Каймакчалан запозна българската страна с целите на организацията. Тя е най-голямата турско-американска асоциация в САЩ и независима неправителствена организация, чиято цел е да се подобряват турско-американските отношения. Ние поддържаме много добри контакти в правителствата на САЩ и Турция и ще използваме нашето влияние и връзки, за да лобираме за вашия основен приоритет – членство в НАТО, подчерта гостът.
С добрите политически отношения, които демонстрират, Турция и България печелят изключително много в международен план, заяви Станимир Илчев. Надявам се и търговско-икономическите отношения, които са много добри, да продължат да се развиват още по-интензивно. Нашето желание е да бъдат създадени смесени предприятия, да бъдат изградени нови комуникации, да се увеличат инвестициите, както и да се улесни пътуването на граждани от двете страни.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини