Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Промените в Закона за съдебната власт са приети на второ четене.
03/07/2003
Днес Народното събрание гласува на второ четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт. Внесените предложения от Министерския съвет и от Николай Бучков бяха одобрени на първо гласуване на 24 април 2003 г. и обединени в общ законопроект.

Парламентът прие внесеното от Стефан Данаилов и Явор Милушев проекторешение, с което Министерският съвет се задължава в срок до 31 юли 2003 г. да предприеме необходимите организационни и финансови действия и да осигури изработването на графичните и цветните изображения на държавните отличия на Република България в съответствие със Закона за ордените и медалите на Република България.


Народните представители ратифицираха със Закон Споразумението за свободна търговия между Република България и Република Албания, подписано на 26 март тази година.

Днес също така бе денонсирана Спогодбата между Народна република България и Съюза на съветските социалистически републики за социално обезпечаване, подписана на 11 декември 1959 г. в София.

Народното събрание разреши изпращането на механизиран взвод от Българската армия на подготовка в Кралство Холандия и във Федерална република Германия и транспортирането му до зоната на операцията на Стабилизиращите сили (СФОР) в Босна и Херцеговина под командването на НАТО.

Продължи разглеждането на второ четене на промените в Закона за устройство на територията.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини