Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински се срещна с посланика на Чешката Република Мартин Клепетко
09/01/2009

Георги Пирински се срещна с посланика на Чешката Република Мартин Клепетко

9 януари 2009 г.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински прие на 9 януари 2009 г. по негово искане посланика на Чешката република в България Мартин Клепетко. Посланик Клепетко връчи на председателя на парламента писмо на председателя на чешкия Сенат Пршемисл Соботка до председателите на Държавната Дума и на Съвета на федерацията на Руската федерация, както и на Върховната Рада на Украйна, във връзка с разрешаването на актуалната криза с доставката на природен газ.

Мартин Клепетко информира Георги Пирински за неформалното заседание на Съвета по външни отношения на 8 януари 2009 г. във връзка с газовата криза, както и за продължаващите интензивни усилия на Чешкото председателство за нейното разрешаване.

Георги Пирински благодари за връченото писмо и изрази задоволство от инициативата. Той благодари и за изрично изразената от председателството загриженост за ситуацията в България и изрази солидарност за трудностите на съседните страни, получаващи газ транзитно от България. Председателят на Народното събрание специално акцентира върху необходимостта от незабавно облекчаване на настоящата ситуация. Той се ангажира в продължаването на необходимите междупарламентарни действия и изтъкна, че е необходимо проблемът да бъде разглеждан в контекста на европейската солидарност.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини