Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Среща на Георги Пирински с държавния секретар на Министерството на външните работи на Мароко
13/01/2009

Среща на Георги Пирински с държавния секретар на Министерството на външните работи на Мароко

13 януари 2009 г.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна на 13 януари 2009 г. с държавния секретар на Министерството на външните работи на Мароко г-жа Латифа Ахарбаш. На срещата присъстваха и народните представители Пламен Ранчев, Донка Михайлова и Станимир Илчев.

В разговора бяха отбелязани традиционните приятелски връзки между България и Мароко и общият стремеж на двете страни за тяхното по-нататъшно развитие. Общо бе мнението, че членството на България в Европейския съюз и "напредналият" статут на Мароко към Съюза разкриват нови благоприятни перспективи за интензивно партньорство в близките години.

Латифа Ахарбаш подчерта, че Мароко има интерес от развитието на ползотворни взаимоотношения с всички европейски страни. Тя допълни, че страната й с подчертан интерес следи демократичното развитие на България и постиженията ни в социално-икономическата област.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински заяви, че българският парламент има ангажирано отношение към развитието на активни връзки между двете страни във всички области от взаимен интерес. Той постави акцент върху междупарламентарното сътрудничество и подчерта, че в области като например сигурността в евросредиземноморския регион двете институции могат да дават своя ценен принос.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини