Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински изпрати съболезнователни писма до председателите на парламентите на Словакия и Китай
22/02/2009

Георги Пирински изпрати съболезнователни писма до председателите  на парламентите на Словакия и Китай

22 февруари 2009 г.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински изпрати на 22 февруари 2009 г. съболезнователни писма до Председателя на Националния съвет  на Словашката република и до Председателя на Постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители. Съболезнованията са по повод транспортната катастрофа край град Брезно в Словашката република, при която загинаха и бяха наранени десетки  граждани и във връзка с експлозията  в каменовъглената мина в китайския град Гуцзяо, отнела живота и наранила  много китайски миньори.

В писмото до своя словашки колега Н.Пр. Павол Пашка, председател на Националния съвет на Словашката република,  Георги Пирински пише :

“По повод трагичния инцидент, потопил в скръб много семейства и помрачил цяла Словакия, моля да предадете на близките на жертвите и на депутатите от Националния съвет на Словашката република моите и на народните представители от 40-то Народно събрание на Република България най-искрени съболезнования и съчувствие. В деня на национален траур изразявам най-искрена човешка съпричастност и солидарност към мъката на семействата на загиналите и към  приятелския словашки народ.
Всички в България дълбоко скърбим за жертвите. Искрена е и надеждата ни за скорошно възстановяване на ранените при катастрофата граждани.”

В съоблезнованията до До Н. Пр. У Банго, Председател на Постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители, се казва :

„С покруса научих вестта за експлозията в каменовъглената мина в град Гуцзяо, отнела живота и наранила  много китайски миньори.
По повод трагедията, помрачила Вашата страна и потопила в скръб много семейства, моля приемете израза на най-дълбоки съболезнования към Вас, към  близките на жертвите и към депутатите от Общокитайското събрание на народните представители.
Искрено се надяваме, че с решителните усилия на спасителните служби и компетентната лекарска намеса животът на ранените миньори и на тези, за които се смята че са все още под земята, ще бъде спасен.”

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини