Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Сенатът на Белгия ще бъде домакин на конференция, посветена на 130-та годишнина на Търновската конституция
27/03/2009

Сенатът на Белгия ще бъде домакин на конференция, посветена на 130-та годишнина на Търновската конституция

30 март 2009 г.

 

В Сената на Белгия ще се проведе конференция, посветена на 130-та годишнина на Търновската конституция. Форумът ще се състои на 30 март 2009 г. В него ще участват председателят на Народното събрание Георги Пирински и председателят на Сената на Белгия Арман Дьо Декер.

На 30 март 2009 г. в 09.30 часа ще се състои среща на двамата председатели. В 10.00 часа е официалното откриване на форума, на което встъпителни думи ще произнесат Георги Пирински и г-н Арман Дьо Декер.

„Наследството от миналото” е темата на първия панел на конференцията. Председателстващ ще е заместник-председателят на Сената и председател на Групата за приятелство с България във федералния парламент проф. Хуго Вандерберхе. Георги Пирински ще изнесе основния доклад по тази тема. По нея ще говорят и професорът в Юридическия факултет на Университета Париж – 1 и в Свободния университет, Брюксел Филип Лово, както и конституционният съдия и професор в СУ „Климент Охридски” Димитър Токушев.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще председателства втория панел „Перспективи за утрешния ден”. По темата доклади ще направят народният представител и доцент от СУ „Климент Охридски” Георги Близнашки и сенаторът и професор в Католическия университет в Лувен ла Ньов Франсис Делпере.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини