Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народните представители от новоизбраното 41-во Народно събрание положиха клетва
14/07/2009

Народните представители от новоизбраното 41-во Народно събрание положиха  клетва

14  юли 2009 г.

Народните представители от 41-то Народно събрание положиха на 14 юли 2009 г. клетва в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.

На първото заседание на парламента присъстваха президентът Георги Първанов, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Негово светейшество патриарх Максим, представители на другите вероизповедания, омбудсманът Гиньо Ганев, представители на съдебната власт, дипломати.

Тържественото заседание откри най-възрастният присъстващ народен представител – проф. Андрей Пантев /Коалиция за България/.

След като депутатите положиха клетва прозвучаха химнът на Република България и химнът на Обединена Европа.

На заседанието изказвания направиха председателят Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, председателят на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев, заместник-председателят на ДПС Лютви Местан, председателят на ПГ на „Атака” Волен Сидеров, съпредседателят на ПГ на „Синята коалиция” Мартин Димитров и председателят на ПГ на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев.

За председател на 41-то Народно събрание беше избрана г-жа Цецка Цачева. Кандидатурата на първата жена – председател на българския парламент беше предложена от Парламентарната група на ГЕРБ и получи подкрепата на всички парламентарни групи.

41-то Народно събрание ще има шестима заместник-председатели – Лъчезар Иванов /ГЕРБ/, Георги Пирински /Коалиция за България/, Христо Бисеров /ДПС/, Павел Шопов /”Атака”/, Екатерина Михайлова /”Синята коалиция”/, Атанас Семов /РЗС/.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини