Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателският съвет на 41-то Народно събрание проведе първото си заседание
15/07/2009

Председателският съвет на 41-то Народно събрание проведе първото си заседание

15  юли 2009 г.

Председателският съвет на 41-то Народно събрание проведе първото си заседание на 15 юли 2009 г. В изявление за медиите председателят на парламента г-жа Цецка Цачева обобщи резултатите от проведената среща, в която по думите й са доминирали оперативността и добрият тон.

Ръководството на парламента взе решение следващото пленарно заседание да бъде на 22 юли 2009 г., сряда. На него депутатите ще приемат оставката на Министерския съвет, ще обсъдят декларация за приоритетите в работата си и ще започнат разглеждането на проекта на правилника за организация и дейността на парламента.

На 15 юли се състоя и първото заседание на Временната комисия по Правилник за организацията и дейността на 41-то Народно събрание. Следващите дни тя ще продължи работата си по изготвянето и приемането на проект за правилник, който да влезе в пленарна зала още на 22 юли.

Председателят на Народното събрание г-жа Цецка Цачева отбеляза, че предстои интензивна работа през следващата седмица. По думите й след избора на правителство дневният ред на Народното събрание ще бъде съобразен с нуждите на обществото.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини