Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председатели на парламенти поздравиха Цецка Цачева по повод избирането й за председател на 41-то Народно събрание
31/07/2009

Председатели на парламенти поздравиха Цецка Цачева  по повод избирането й за председател на 41-то Народно събрание

31 юли 2009 г.

Цецка Цачева получи поздравителни писма от председатели на парламенти по повод избирането й за председател на 41-то Народно събрание. Те отправят най-добри пожелания към първата жена-председател на българския парламент и изразяват увереност, че под нейно ръководство сътрудничеството на Народното събрание със законодателните институции на техните държави ще продължи да се обогатява и задълбочава.

Уверен съм, че отличните контакти между нашите два парламента все повече ще се разширяват, пише в поздравлението си до Цецка Цачева председателят на Риксдага на Кралсво Швеция Пер Вестерберг. Той изразява надежда, че настоящото шведско председателство на Европейския съюз ще даде възможност за скорошна среща между двамата.

Председателят на Бундестага на Федерална република Германия проф. д-р Норберт Ламерт поздравява г-жа Цачева лично от свое име и от името на Бундестага. Многообразните отношения между България и Германия се отразяват по особен начин в добрите и плодотворни контакти на нашите парламенти, пише Норберт Ламерт. Той изразява надежда, че и през следващите години парламентите на България и Германия ще продължат да развиват и задълбочават тези отношения. Това е особено важно предвид фундаменталните предизвикателства, с които Европа е принудена да се справя, пише още в поздравителния адрес председателят на Германския Бундестаг.

Поздравителни писма до г-жа Цецка Цачева изпратиха председателят на Камарата на депутатите на парламента на Италия Джанфранко Фини, председателят на Камарата на депутатите на Гърция Димитрис Сюфас, председателят на Сейма на Литва Арунас Валинскас, председателят на Сейма на Латвия Гундарс Даудзе, председателят на Държавното събрание на Словения Павел Гантар, председателят на Камарата на депутатите на парламента на Чехия Милослав Вълчек, председателят на Държавното събрание на Унгария Каталин Сили и председателят на Камарата на представителите на Кипър Мариос Кароян.

Председателите на Държавната Дума и на Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация Борис Гризлов и Сергей Миронов също изпратиха поздравления до новия председател на Народното събрание. Поздравителни писма Цецка Цачева получи и от председателя на хърватския Сабор Лука Бебич, председателя на сръбската Скупщина Славица Джукич-Деянович, председателя на македонския парламент Трайко Веляновски, председателя на Народното събрание на Албания Йозефина Топали и председателя на Националното събрание на Армения Ховик Абрахамян.

По повод избирането й за председател на Народното събрание г-жа Цецка Цачева получи поздравителни писма и от председателите на парламентите на Япония Сацуки Еда, на Виетнам Нгуен Фу Чонг, на Тайланд Прасопсук Бундут и на Индонезия Агунг Лаксоно.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини