Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Четири решения прие на първото си заседание Комисията по бюджет и финанси
17/08/2009

Четири решения прие на първото си заседание Комисията по бюджет и финанси

17 август 2009 г.

Четири решения прие на заседанието си на 17 август 2009 г. Комисията по бюджет и финанси.

На първото си заседание народните представители от комисията подкрепиха два законопроекта за ратифициране на международни документи – на Споразумението между държавите - членки на Европейския съюз, участващи в програма "ИНТЕРАКТ 2007-2013", и Братиславския Самоуправляващ се район, изпълняващ ролята на Управляващ орган, и Министерството на финансите на Словашката република, изпълняващо ролята на Сертифициращ орган и Одитен орган, относно изпълнението на Оперативна програма "ИНТЕРАКТ 2007-2013", както и на Споразумението между държавите членки и държавите партньорки и Великото херцогство Люксембург в качеството му на Управляващ и Сертифициращ орган за прилагането на "Оперативна програма ЕСПОН 2013". Проектите са внесени от Министерския съвет на 21 юли 2009 г.

Парламентарната комисия по бюджет и финанси прие проект за решение относно избора на подуправител на Българската народна банка, внесено от председателя на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова и от председателя на Комисията по правни въпроси Искра Фидосова.

Народните представители одобриха и проект за решение за възлагане на Сметната палата да извърши одит на финансовото управление на бюджета и имуществото на Министерския съвет. Проекторешението е внесено от депутатите Стоян Мавродиев и Димитър Главчев.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини