Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народното събрание избра Иван Искров за управител на Българската народна банка
26/08/2009

Народното събрание избра Иван Искров за управител на Българската народна банка

26 август 2009 г.

На заседанието си на 26 август 2009 г. Народното събрание избра със 195 гласа "за", един „против” и 14 „въздържал се” Иван Искров за управител на Българската народна банка. Иван Искров ще встъпи във втория си мандат на 10 октомври 2009 г.

Парламентът ратифицира протокола, изменящ приложението по сигурността към споразумението между страните по Североатлантическия договор за сътрудничество в областта на атомната информация. С него се изменя начина на проверките на сигурността във всички военни и цивилни структури на НАТО и държавите членки, получили атомна информация по споразумението.

Народните представители ратифицираха Временното споразумение за икономическо партньорство между Европейската общност и нейните държави членки, от една страна, и страната по споразумението Централна Африка, от друга страна, както и Споразумението между държавите членки и държавите партньорки и Великото херцогство Люксембург в качеството му на Управляващ и Сертифициращ орган за прилагането на "Оперативна програма ЕСПОН 2013".

Споразумението между държавите – членки на Европейския съюз, участващи в програма "ИНТЕРАКТ 2007-2013", и Братиславския Самоуправляващ се район, изпълняващ ролята на Управляващ орган, и Министерството на финансите на Словашката република, изпълняващо ролята на Сертифициращ орган и Одитен орган, относно изпълнението на Оперативна програма "ИНТЕРАКТ 2007-2013" също беше ратифицирано от Народното събрание.

Снежана Гергиева Дукова от листата на ГЕРБ в 25 МИР София и Антоний Йорданов Йорданов от листата на партията в 16 МИР Пловдив положиха клетва като народни представители.

В началото на пленарното заседание народните представители почетоха с едноминутно мълчание паметта на Александър Божков и Маргарита Панева.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини