Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Президентът на Полша в Народното събрание
25/08/2003
ВЯРВАМ, ЧЕ ПРЕЗ 2007 ГОДИНА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ВЛЕЗЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, ЗАЯВИ ПОЛСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ АЛЕКСАНДЪР КВАШНЕВСКИЗаместник-председателят на Народното събрание г-н Юнал Лютфи се срещна на 25 август 2003 г. с президента на Полша г-н Александър Квашневски. Основни акценти по време на срещата бяха съвместното сътрудничество между България и Полша по пътя към присъединяването на страната ни към Европейския съюз и НАТО.
Г-н Лютфи изрази надежда за по-добро сътрудничество между полския и българския парламент и особено между комисиите по външна политика, отбрана и сигурност и по европейска интеграция. Той увери госта си, че нормативната база на двустранните отношения се актуализира в съответствие с правната уредба на ЕС и определи като знакова визитата на полския президента за активизиране на двустранните отношения с оглед съвместния път към ЕС и НАТО. От своя страна Квашневски каза, че визитата му в България, която е година след посещението на президента Георги Първанов в Полша, е доказателство колко важна е страната ни в полските приоритети.
Заместник-председателят на Народното събрание отбеляза, че политическите отношения между България и Полша са много добри, но в икономически план има още какво да се желае. България разчита полският бизнес да се обърне към нея и да й оказва доверие като на надежден партньор, заяви още г-н Лютфи.
Г-н Квашневски увери домакините си, че Полша активно ще съдейства за присъединяването на България в европейските и в евроатлантическите структури и обединените усилия на двете страни ще спомогнат за осигуряване на сигурността и стабилността не само на Балканите, но и на Европа.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини