Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът прие промени в Търговския закон, с които намалява изискуемия минимум за регистриране на дружество с ограничена отговорност
02/10/2009

Парламентът прие промени в Търговския закон, с които намалява изискуемия минимум за регистриране на дружество с ограничена отговорност

2 октомври 2009 г.

Народното събрание прие на заседанието си на 2 октомври 2009 г. на второ четене промени в Търговския закон, с които се намалява изискуемият минимум за регистриране на дружество с ограничена отговорност. Целта на тази мярка е да бъде стимулирано предприемачеството у нас, както и да бъдат разкрити нови работни места.

Промените в Търговския закон ще съживят българската икономика, заяви в изявление за медиите председателят на Комисията по икономическата политика, енергетика и туризъм Мартин Димитров. Той подчерта, че подобна мярка е възприета от много европейски страни. Според него това ще помогне на много млади хора да създават бизнес, което ще подпомогне предприемачеството в България. Мартин Димитров допълни, че отпада и изискването от банкови такси, за да се регистрира дружество.

Във времето за парламентарен контрол министърът на земеделието и горите Мирослав Найденов отговори на въпрос на народния представител Калина Крумова относно неизплатени плащания от Европейския фонд за гарантиране на земеделието. Той заяви, че предстои подписване на меморандум с търговските банки, който да гарантира по-бързото получаване на субсидиите от земеделските производители. Той обясни, че подписването на документа е договорено на среща миналата седмица с асоциацията на търговските банки.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков отговори на въпрос на народните представители Четин Казак Касим Дал Тунчер Кърджалиев и Ердоан Мустафов относно актуалното състояние и намеренията на правителството за летище "Търговище". Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов отговори на въпрос на народния представител Кирил Гумнеров относно неплащане на дължими заплати от "Еврогард ТЕКС" ЕООД в Луковит и неизпълнение на предписания от инспекцията по труда.

Министърът на отбраната Николай Младенов отговори на въпрос на народния представител Нели Калнева – Митева относно приема на деца в детски градини, построени от Министерството на отбраната. Министърът на правосъдието Маргарита Попова отговори на въпроси на народния представител Огнян Янакиев относно мораториум върху новоназначенията по Закона за съдебната власт и сграда на Софийския районен съд.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини