Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Заседанието на Народното събрание на 23 октомври 2009 г. беше посветено на парламентарен контрол
23/10/2009

Заседанието на Народното събрание на 23 октомври 2009 г. беше посветено на парламентарен контрол

23 октомври 2009 г.

Заседанието на Народното събрание на 23 октомври 2009 г. беше посветено на парламентарен контрол. В отговор на въпрос на народен представител министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заяви, че Държавната агенция по горите, която от днес вече е изпълнителна агенция към земеделското министерство, е дала указание за извършване на теренни проверки и анализи на имоти, придобити от физически, юридически лица и общини, в резултат на извършени замени. Задачата е да се установи законоцелесъобразността на приетите предложения, отправени към председателя на ДАГ и министъра на земеделието за завършените замени, преди преобразуването на агенцията.

Парламентът ще разисква прекратеното финансиране към общините по договори, сключени с Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Искането за дискусията е направено от 70 народни представители от ПГ на ПП ГЕРБ. Разискването ще бъде в началото на следващия парламентарен контрол.

Заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов отговори на въпрос на народния представител Кирил Гумнеров относно палеж на павилион за производство и търговия със закуски в центъра на град Ловеч, на въпрос на народния представител Станислав Станилов относно ситуацията в Център за специализирана полицейска подготовка – Пазарджик и на въпрос на Румен Такоров относно изпълнение на чл. 245, ал. 1, т. 7, буква "д" на Закона за Министерството на вътрешните работи.

Министърът на външните работи Румяна Желева отговори на въпроси на народния представител Димитър Чукарски относно предприети действия от Министерството на външните работи във връзка с изготвяне на правно становище и процесуално представителство на българската държава за защита на нейните интереси по повод имуществени искове в Берлин, Федерална република Германия и относно управлението на имоти, собственост на Република България в Берлин, Федерална република Германия.

Министърът на здравеопазването Божидар Нанев отговори на въпрос на народния представител Ваньо Шарков относно готовността на Министерството на здравеопазването за предотвратяване разпространението на вируса на "свински" грип в България.

Министър на околната среда и водите Нона Караджова отговори на питане на народния представител Иван Алексиев относно прекратено финансиране към общините по договори, сключени с Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда и на въпрос на Кирил Гумнеров относно възможността за изграждане на лифт от Априлци до хижа "Плевен".

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков отговори на въпрос на народния представител Петър Курумбашев относно привличане на нови инвеститори в проекта АЕЦ "Белене" и на въпроси на народния представител Иван Николаев Иванов относно последиците от подписаното през 2006 г. допълнително споразумение № 11 между Булгаргаз и Газпром и относно изработване на нова енергийна стратегия на Република България.

Министър на труда и социалната политика Тотю Младенов отговори на питане на народния представител Ангел Даскалов относно дейността на Министерството на труда и социалната политика до края на 2009 г., поемайки натрупани проблеми в министерството.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини