Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Повече от 100 младежи от Плевен и Гоце Делчев гостуваха на Народното събрание
23/10/2009

Повече от 100 младежи от Плевен и Гоце Делчев гостуваха на Народното събрание

23 октомври 2009 г.

Повече от 100 младежи от Плевен и Гоце Делчев гостуваха на Народното събрание на 23 октомври 2009 г. Те се срещнаха с народни представители, проследиха заседанието на парламента, посветено изцяло на парламентарен контрол и разговаряха в пленарната зала с председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Председателят на парламента запозна младите хора с различните аспекти от работата на парламентарната институция и подчерта, че пред 41-то Народно събрание стоят много отговорни законодателни решения, свързани с развитието на страната и достойното й членство в Европейския съюз. Цецка Цачева изрази удовлетворение, че визитите в Народното събрание на младежи от различни части на България вече се превръщат в традиция и допълни, че се надява интересът от страна на младите хора към дейността на парламента да продължи да расте.

По-рано младежите разговаряха в зала „Изток” на Народното събрание с народните представители Моника Панайотова, Доброслав Димитров, Живко Тодоров, Георги Андонов, Александър Ненков, Любомила Станиславова. Моника Панайотова отбеляза, че е необходимо да бъде изработена национална стратегия за младежта, която може да включва и приемане на Закон за младежта. Тя призова младите хора да бъдат активни, да представят идеите си за различни секторни политики и изрази готовност народните представители да вземат отношение по тях. По думите на народната представителка образователни визити като днешната имат показват волята на институцията за активен диалог с гражданското общество.

По време на посещението си в Народното събрание младежите разгледаха подредената в Клуба на народния представител изложба на произведения на изтъкнати майстори на българското изобразително изкуство. Творбите се съхраняват в златния фонд на Общинската художествена галерия в Кърджали.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини