Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Цецка Цачева поздрави д-р Норберт Ламерт по повод преизбирането му за председател на Бундестага на Германия
28/10/2009

Цецка Цачева поздрави д-р Норберт Ламерт по повод преизбирането му за председател на Бундестага на Германия

28 октомври 2009 г.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати на 28 октомври 2009 г. поздравителен адрес д-р Норберт Ламерт по повод преизбирането му за председател на Бундестага на Федерална република Германия.

 „Убедена съм, че този избор е заслужено признание за Вашия  доказан обществен и професионален авторитет като дългогодишен политик и държавник и като председател на Германския Бундестаг”, пише до своя колега председателят на българския парламент.

«Използвам възможността да изразя и искрената си надежда, че ще продължим укрепването и активното развитието на традиционно добрите контакти между парламентите на Република България и на Федерална република Германия в интерес на двата приятелски народа и на общото ни бъдеще в Европейския съюз.

Убедена съм, че във Ваше лице България и занапред ще има верен приятел, както и досега. Бих искала да потвърдя готовността на депутатите от 41-то Народно събрание за разширяване на ползотворния диалог и сътрудничество между българския парламент и Бундестага на Федерална република Германия. Искрено Ви желая успешна работа на този най-отговорен пост”, се казва още в писмото на Цецка Цачева до председателя на Бундестага на Федерална република Германия.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини