Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Проектът на Закон за държавния бюджет за 2010 година бе внесен в Народното събрание
29/10/2009

Проектът на Закон за държавния бюджет за 2010 година бе внесен в Народното събрание

29 октомври 2009 г.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева прие на 29 октомври 2009 г. министъра на финансите Симеон Дянков. Министър Дянков връчи официално на председателя на българския парламент проекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 2010 г.

Непосредствено след официалното връчване председателят на Народното събрание разписа в присъствието на председателя на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова и на представителите на медиите разпореждането за разпределение на законопроекта на водещата Комисия по бюджет и финанси за доклад, както и на другите парламентарни комисии за становища.

Министърът на финансите Симеон Дянков отбеляза, че мерките, залегнали в проекта, целят бързо излизане от икономическата криза и достигане на средно развитите икономики в Европейския съюз. Той допълни, че приемането на бюджета от парламента в най-кратки срокове ще даде положителен сигнал към българското общество, Европа и света, че България има стабилна фискална политика и има сигурност за гражданите и икономиката.

Министър Дянков заяви, че тази и следващата година новото правителство е твърдо решено да води такава фискална политика, че да запази стабилността на лева, на финансовата и на банковата система, на цялата икономика.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини