Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Проектът на Закон за държавния бюджет за 2011 година бе внесен в Народното събрание
01/10/2010

Проектът на Закон за държавния бюджет за 2011 година бе внесен в Народното събрание

1 октомври 2010 г.

Министърът на финансите Симеон Дянков връчи официално  на председателя на Народното събрание Цецка Цачева в присъствието на премиера Бойко Борисов на 1 октомври 2010 г. проекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 2011 г.

Министърът на финансите Симеон Дянков заяви след срещата пред журналисти, че бюджетът за следващата година ще се запомни с това, че не се вдигат данъци и се запазват равнищата на пенсии и заплати - нещо, което много държави в Европа не успяват да направят.

Повече пари в инфраструктура, които да доведат до икономически растеж, както и повече средства в социалната сфера, са параметрите на бюджета, на които министър Дянков наблегна. Той посочи, че за здравеопазване са предвидени с 400 млн. лева повече от 2010 година. Повечето средства не са за сметка за по-голям дефицит, отбеляза финансовият министър.

Министър Дянков каза, че както тази, така и следващата година ще е трудна. Трябва да следваме начертания път, който се оказва правилен, заяви вицепремиерът. Той отбеляза, че това е най-ранно внесеният проектобюджет през последните години. Целта е да може по-бързо той да бъде приет и основните му параметри да бъдат ясни и на бизнеса, и на домакинствата, посочи Симеон Дянков.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини