Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
По повод трагичните инциденти в Полша и Украйна председателят на парламента Цецка Цачева изпрати съболезнователни адреси до колегите си Гжегош Схетина и Володимир Литвин
12/10/2010

По повод трагичните инциденти в Полша и Украйна председателят на парламента Цецка Цачева изпрати съболезнователни адреси до колегите си Гжегош Схетина и Володимир Литвин

12 октомври 2010 г.

По повод трагичните инциденти в Полша и Украйна председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати на 12 октомври 2010 г. съболезнователни адреси до Маршала на Сейма на Националното събрание на Полша Гжегош Схетина и до председателя на Върховната Рада на Украйна Володимир Литвин.

„Дълбоко съм покрусена от вестта за злощастната катастрофа в Полша, отнела живота на многобройни полски граждани. Моля, приемете израза на най-дълбоките ми съболезнования към Вас, към членовете на Националното събрание на Република Полша и към семействата и близките на загиналите», пише Цецка Цачева до Маршала на Сейма на Националното събрание на Полша Гжегош Схетина.

Председателят на Народното събрание изразява в съболезнованието си най-искрената приятелска и човешка съпричастност и солидарност на депутатите в 41-то Народно събрание и на целия български народ.

«С дълбока скръб научих вестта за трагичния инцидент в украинския град Марханец, довел до многобройни човешки жертви”, пише председателят на Народното събрание до председателя на Върховната Рада на Украйна Володимир Литвин. Цецка Цачева изразява съболезнования от името на народните представители в 41-то Народно събрание и заявява, че приятелска България скърби за жертвите при злощастния инцидент.
„Позволете ми в този труден момент

да изразя и искрената си надежда за възстановяване на ранените при тежката катастрофа. Убедена съм, че властите ще положат всички необходими грижи за близките на загиналите в тези мигове на изпитания и болка от невъзвратимата загуба», посочва председателят на парламента.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини