Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът прие процесуалните правила за създаване на специализираните наказателни съдилища
14/10/2010

Парламентът прие процесуалните правила за създаване на специализираните наказателни съдилища

14 октомври 2010 г.

Парламентът прие процесуалните правила за създаване на специализираните наказателни съдилища. За проекта за изменение на НПК, внесен от Искра Фидосова и група народни представители от ПГ на ПП ГЕРБ, гласуваха 100 народни представители, против - 53-ма, а трима се въздържаха. С най-много гласове "за" беше прието предложението на Любен Корнезов от "Коалиция за България" за отпадане на съкратеното съдебно следствие за тежки престъпления като убийство, нанасяне на тежка телесна повреда. За проекта гласуваха 149 души, а един се въздържа. Народното събрание отхвърли проекта за промени в НПК, внесен от Михаил Миков и група народни представители - за законопроекта гласуваха 60 депутати, против бяха 66, а 18 се въздържаха.

Парламентът отхвърли предложението членовете на Висшия съдебен съвет /ВСС/ да имат по право достъп до класифицираната информация.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини