Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент Данута Хюбнер се срещна с Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове и с Комисията по регионална политика и местно самоуправление
01/04/2011

Единодушни сме, че България трябва да инвестира в конкурентоспособността на икономиката си, но също толкова важно е страната да инвестира и в модернизиране на инфраструктурата, отбеляза председателят на Комисията по регионално развитие в Европейския парламент Данута Хюбнер. Тя се срещна в Народното събрание с Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове и с Комисията по регионална политика и местно самоуправление.

В изявление пред представителите на медиите Данута Хюбнер отбеляза, че на разговора са били обменени мнения за бъдещото развитие на Европейския съюз. В рамките на Лисабонския договор ролята на националните парламенти е много по-важна, много по-голяма, затова поканих председателите на двете комисии на посещение в Брюксел през октомври за разговор с Комисията по регионално развитие в Европейския парламент, допълни тя.

Данута Хюбнер посочи, че през юли тази година ще бъде представен от Европейската комисия новия бюджет за следващите седем години /2013 – 2020 г./, както и новите разпоредби и регламенти. Затова за нас ще бъде много важно да чуем през октомври в Европейския парламент гласа на българския национален парламент, добави тя.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини