Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народното събрание е домакин на фотоизложба за Международния детски Великденски фестивал в Босилеград
15/04/2011

Народното събрание е домакин на фотоизложба за Международния детски Великденски фестивал в Босилеград. Експозицията включва 23 пана с фотоси за историята на фестивала, духовните паметници, църквите, народните традиции и занаятите в Босилеградско, за миналото и настоящето на града. Тази година от 22 до 25 април в Босилеград ще се проведе 18-тото издание на фестивала.

Председателят на Комисията по културата, гражданското общество и медиите Даниела Петрова отбеляза при откриването на изложбата, че  Народното събрание за поредна година оказва съдействие за провеждането на уникалния детски фестивал, организиран от Културно-информационния център на българското национално малцинство в Босилеград. Тя допълни, че на този най-светъл християнски празник българският парламент ще подкрепи традиция и  ще предостави за участниците образователни издания и подаръци.

Александър Димитров, един от организаторите на фестивала, благодари на Народното събрание за възможността именно тук да бъде премиерата на изложбата и изрази надежда паната да бъдат показани и в Брюксел. Подкрепата на институциите за фестивала е важна, за да преодолеем трудностите, подчерта той. Целта е да подготвим децата си за свят без граници, където те ще общуват без значение на техните различия, посочи Александър Димитров и отбеляза, че тази година в проявата ще участват деца от 7 държави.

Миналата година в Международния детски Великденски фестивал в Босилеград  се включиха 757 деца от 4 балкански страни.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини