Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Руски и български космонавти гостуваха на Народното събрание
20/04/2011

Народните представители приветстваха в пленарната зала на парламента руските космонавти  Виктор Савиних и Юрий Гидзенко и българските им колеги  Георги Иванов, Александър Александров и Красимир Стоянов.

Космонавтите бяха посрещнати на централния вход на парламента от председателя на Народното събрание Цецка Цачева. За нас е привилегия и чест да бъдете гости на българския парламент, подчерта тя. Цецка Цачева  припомни всенародното вълнение в България, когато през 1979 г. в Космоса излетя българинът Георги Иванов. Тя запозна гостите с историята на българския парламентаризъм и с работата на 41-то Народно събрание.

Руските космонавти са в България за участие в научната конференция "Космонавтиката като фактор за развитие на международното научно и хуманитарно сътрудничество".Форумът е посветен на 50-годишнината от полета на първия човек в Космоса - Юрий Гагарин.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини