Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Комисията по външна политика и отбрана Доброслав Димитров и членове на комисията се срещнаха с адмирал Самюел Локлиър – командващ Съвместното командване на силите на НАТО
27/09/2011

Председателят на Комисията по външна политика и отбрана в 41-то Народно събрание Доброслав Димитров се срещна с адмирал Самюел Локлиър – командващ Съвместното командване на силите на НАТО и командващ на военноморските сили на САЩ в Европа и Африка. На срещата присъстваха членове на комисията, както и делегация от Съвместното командване на силите на НАТО в Неапол.

Доброслав Димитров потвърди ангажираността на българския парламент в реализирането на реформи в сферата на отбраната през последните две години. Председателят на Комисията по външна политика и отбрана изтъкна, че Българската армия се ползва с най-висок процент на одобрение от страна на българските граждани.

Адмирал Локлиър оцени високо ролята на България като партньор в рамките на Алианса и участието на българските военни в мироопазващите мисии на НАТО.

Командващият Съвместното командване на Силите на НАТО и командващ на Военноморските сили на САЩ и в Европа и Африка отбеляза значението на приетата тази година Стратегия за национална сигурност, както и на стремежа да се формира армия с висок потенциал.

Самюел Локлиър акцентира на необходимостта от изграждане на „интелигентна отбрана”, която ще позволи на Алианса да повиши капацитета на отбранителните си способности като цяло.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини