Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът прие решение за подкрепа на действията на правителството за спиране на проекта "Белене", за изграждане на парогазова централа и за нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
29/03/2012

Парламентът прие решение, с което подкрепя действията на правителството за прекратяване на изграждането на втора атомна електроцентрала – на площадката в Белене. "За" гласуваха 120 депутати от ПГ на ПП ГЕРБ, ПГ на Синята коалиция и независими. Против бяха 42-ма народни представители от ПГ на Коалиция за България и от ПГ на Партия Атака и петима независими. Един независим депутат се въздържа. ПГ на ДПС не участва вгласуването.

В решението се възлага на правителството да проучи условията за изграждането на парогазова централа на площадката в Белене. Беше прието предложението на Мартин Димитров от Синята коалиция газовата централа да функционира на пазарен принцип. Кабинетът трябва да извърши необходимото за изграждане на ядрена мощност на площадката на АЕЦ "Козлодуй" с купеното оборудване.

Със 115 гласа "за", двама – против и 13 – въздържали се парламентът избра депутата Пламен Цеков /ПГ на ПП ГЕРБ/ за управител на НЗОК. Той зае поста на подалата оставка Нели Нешева. Мандатът му  е до 12 февруари 2015 г. Решението влиза в сила от датата на публикуване в "Държавен вестник".

Заместник-председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Искра Фидосова очерта профила на управителя на здравната каса - да не допуска задкулисни сделки, професионалист, доказал качества и умения в сферата на здравеопазването, човек с морал, чест , управленски опит, ръководил структури в сферата на здравеопазването.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини