Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събратние Цецка Цачева изпрати съболезнователни писма по повод опустошителните наводнения в руския Краснодарски край
09/07/2012

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати съболезнователни писма до председателите на Съвета на федерацията и на Държавната Дума на Федералното събрание на Руската федерация Валентина Матвиенко и Сергей Наришкин.

„С дълбоко съчувствие и загриженост следя новините за опустошителните наводнения след проливните дъждове в руския Краснодарски край. Покрусена съм от трагичните последици от природното бедствие, което погуби десетки граждани и причини значителни материални щети“, отбелязва в писмата си председателят на българския парламент.

Цецка Цачева изразява своите и на народните представители от 41-то Народно събрание най-дълбоки съболезнования и съчувствие към членовете на руския парламент, към семействата и близките на жертвите. „В Деня на национален траур ми позволете да изразя най-искрената приятелска и човешка съпричастност и солидарност“, пише председателят на Народното събрание.

Всички в България дълбоко скърбим заедно с вас и за жертвите на катастрофата с автобус с руски поклоници в Украйна, която отне живота на 14 и рани 29 ваши сънародници, посочва в съболезнователните писма председателят на българския парламент.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание





    Последни новини