Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Комисията по правни въпроси Искра Фидосова покани посланиците на държавите от ЕС на изслушването на кандидатите за членове на Висшия съдебен съвет
12/07/2012

Председателят на Комисията по правни въпроси Искра Фидосова изпрати на 12 юли 2012 г. писма до посланиците на държавите-членки на Европейския съюз. С тях тя кани дипломатите на изслушването на кандидатите за членове на Висшия съдебен съвет, което ще се състои на 11 септември 2012 г. от 10.00 часа в пленарната зала на Народното събрание.

Председателят на Комисията по правни въпроси предоставя на посланиците и текста на английски език на приетите единодушно Процедурни правила за издигане на кандидатури, публично оповестяване на документи, изслушване на кандидати за членове на Висшия съдебен съвет и подготовка за избор на членове на Висшия съдебен съвет от квотата на Народното събрание.

В писмото Искра Фидосова отбелязва, че за гарантиране на максимална публичност и прозрачност на процедурата по избор на членове на Висшия съдебен съвет по инициатива на Комисията по правни въпроси е създаден специализиран тематичен сайт в интернет страницата на Народното събрание. В него в реално време ще бъдат излъчвани заседанията, на които ще се проведат изслушванията, както и самият избор на кандидатите. На всички други инициативи на Комисията, свързани с предстоящия избор, ще бъдат канени дипломати и най-широк кръг представители на неправителствени организации и медии, посочва в писмото председателят на Комисията по правни въпроси.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини