Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
България е един добър приятел и партньор на Китай в ЕС, заяви заместник-председателят на Комисията по външни работи на Общокитайското събрание на народните представители Джа Пейсин
16/07/2012

След членството на България в Европейския съюз традиционно добрите отношения между България и Китай имат нов шанс за развитие. Това заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева след среща с китайската парламентарна делегация, водена от заместник-председателя на Комисията по външни работи на Общокитайското събрание на народните представители Джа Пейсин.

Г-н Пейсин допълни, че в контекста на отношенията между Китайската народна република и Европейския съюз България е един добър приятел и партньор на Китай. И двете страни отбелязаха възможностите за развитие на търговско-икономическото сътрудничество и партньорството в областта на туризма, културата, образованието и науката. Сред темите на разговора са били и задълбочаване на контактите между законодателните институции на двете държави.

Китайската парламентарна делегация е на посещение в България по инициатива на заместник-председателя на Групата за приятелство ЕП – Китай в Европейския парламент Илиана Иванова, която отговаря за връзките между Европейския парламент и Китайската народна република. В рамките на визитата си в страната делегацията посети  Велико Търново, архитектурно-етнографски комплекс „Етър“, Габрово, Музея на розите в Казанлък и Панагюрския исторически музей.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини