Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати съболезнователни писма по повод трагедията в Кънектикът
15/12/2012
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати съболезнователни писма до председателя на Камарата на представителите на САЩ Джон Бойнер и до председателя на Сената Джоузеф Байдън.  В писмата се казва:

«Дълбоко съм потресена от трагедията, разиграла се  в началното училище „Санди Хук”, Нютаун, щата Кънектикът. Масовото убийство на невинни хора, повечето от които деца, вся ужас във всеки от нас. Бих искала да изразя  покрусата на  всички народни представители от българския парламент.

Никоя нация не е застрахована от подобни прояви на безумство.  Но болката ни е още по-голяма поради факта, че това чудовищно престъпление  се случва с най-невинните и най-беззащитните.

Присъединяваме се към траура на цялото американско общество и сме дълбоко съпричастни с мъката на потопените в скръб семейства на жертвите“, се казва в съболезнователните писма на председателя на Народното събрание.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини