Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Започна първото заседание от есенната сесия на 42-рото Народно събрание
04/09/2013

Започна първото заседание от есенната сесия на 42-рото Народно събрание. Депутатите гласуваха седмичната си програма. Днес е първата сряда от месеца, когато парламентарните групи имат право да внасят точки в дневния ред, които влизат в програмата. По предложение на ПГ на Коалиция за България тази седмица ще бъде обсъден доклад за състоянието на енергетиката, а по предложение на ДПС – първо четене на промени в Закона за корпоративното подоходно облагане. ПГ на Партия Атака и ПГ на ПП ГЕРБ не са направили предложения за точки в дневния ред.

В гласувания дневен ред са и прекратяване на пълномощията на народния представител Любомир Петков, доклад за извършената дейност за комисията на предотвратяване и установяване на конфликт на интереси за 2012 г., както и проекторешение за създаване на временна анкетна комисия във връзка с оповестените факти и данни за нарушения, извършени от председателя на комисията за конфликт на интереси. Тази седмица депутатите ще обсъдят на второ гласуване промени в Закона за дейностите по предоставяне на услуги, а на първо гласуване - проекти за промени в НК.

В програмата е включен годишен доклад за дейноста на БАН за 2012 г., първо гласуване на промени в Закона за чужденците, отчет за дейността на комисията за защита на личните данни, както и парламентарен контрол. Председателят на парламента Михаил Миков припомни, че от днес влиза в сила провеждането на ситуационен контрол към премиера и вицепремиерите, които ще започне днес в 12.30 часа.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини