Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Михаил Миков се срещна с посланика на Великобритания Джонатан Алън
13/09/2013

Председателят на Народното събрание Михаил Миков се срещна на 13 септември 2013 г. с посланика на Великобритания Джонатан Алън.

Председателят на българския парламент запозна английския дипломат с работата на 42-рото Народно събрание и предприетите мерки, чиято цел е да доведат до решения, които да отговорят на исканията и очакванията на гражданите.

Михаил Миков отбеляза, че гарантирането на прозрачността в работата на парламента е основен приоритет. Той посочи въведения блиц-контрол и допълни, че до месец ще стартират и директни излъчвания на заседанията на комисиите в интернет-страницата на Народното събрание.

Председателят на парламента информира госта за инициираните от парламента публични дискусии по най-важните за обществото проблеми.

Джонатан Алън запозна Михаил Миков със законодателния процес в английския парламент. Дипломатът се ангажира да съдейства да бъде споделен с българските депутати опитът на английския парламент, свързан с оценката на въздействието на законодателните актове на Народното събрание.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини