Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Михаил Миков се срещна с председателя на Федералния съвет на Австрия Рейнхард Тодт
17/09/2013

Председателят на Народното събрание Михаил Миков се срещна на 17 септември 2013 г. с председателя на Федералния съвет на Австрия Рейнхард Тодт. Той е на посещение у нас в качеството си на главен секретар на организацията на пенсионерите в Австрия за участие в церемонията по откриването на реновирани помещения в Националното училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев" в Котел, осъществени с финансовата подкрепа на организацията.

България високо цени развитието на отношенията с Австрия като една от страните  с най-големи  инвестиции у нас, подчерта председателят на парламента Михаил Миков. Той допълни, че благотворно влияние за развитието на двустранните връзки оказва отличното сътрудничество в сферата на културата. Резултатно е и партньорството в областта на противодействието на престъпността и по-специално трансграничната престъпност. Михаил Миков изтъкна съществения принос на Австрия за развитие на Дунавската стратегия и подчерта, че тя е важен приоритет и за нашата страна, който открива нови възможности за стратегическо партньорство.

Председателят на Федералния съвет на Австрия Рейнхард Тодт заяви, че България и Австрия имат добри традиции в междупарламентарното сътрудничество и отправи покана към групата за приятелство с Австрия в НС да посети Виена. Гостът прояви интерес към приоритетите в работата на Народното събрание и по-специално към промените в изборното законодателство. Председателят на Народното събрание Михаил Миков определи работата на 42-рото НС като динамична и резултатна и се спря на приетите през първата сесия законодателни инициативи в социалната сфера. Във връзка с промените в изборния кодекс Михаил Миков подчерта, че те са предмет на интензивна и задълбочена работа в Народното събрание, както и че са повод за широко публично обсъждане.  Опитът на Австрия, където избирателната активност е много висока, е ценен за нас и с готовност ще приемем всяка експертна помощ и консултация, заяви председателят на българския парламент.

Михаил Миков връчи на госта почетен плакет на Народното събрание.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини