Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Премиерът Пламен Орешарски представи пред парламента отчета си за 100-те дни на кабинета
19/09/2013

Премиерът Пламен Орешарски представи пред парламента отчета си за 100-те дни на кабинета.

Като едно от постиженията той посочи постепенното освобождаване на страната от страха. Възстановяването на нормалния демократичен ред е предпоставка за каквито и да било реформи, отбеляза министър-председателят. Значителна част от отчетените мерки са насочени към насърчаване на стопанската активност и формиране на конкурентна икономическа среда и париране на монополните проявления, на първо място в енергетиката, каза премиерът. Друга група мерки е свързана с повишаване на събираемостта на приходите, с противодействие на нелоялната конкуренция и създаване на нови възможности за проактивни социални политики. Третата група мерки са със социална насоченост, въпреки фискалните рестрикции, посочи Орешарски. Според него в отделна група могат да се отделят мерките за подобряване на системите за поддържане на обществения ред и подобряване на законовата и нормативна база за по-справедливо правораздаване.

На депутатите беше предоставен и писмен отчет, озаглавен "100 мерки за сто дни". В него е посочено, че правителството е имало 15 заседания, приети са 82 постановления и 175 решения на Министерския съвет. 23 закона, внесени от правителството, вече са приети, а други 16 законопроекта са на етап обсъждане в парламента.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини