Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Михаил Миков и регионалният министър Десислава Терзиева провериха хода на строителните дейности на част от инфраструктурата на Видинска област
21/09/2013
Председателят на парламента Михаил Миков и министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева провериха на 21 септември 2013 г. хода на строителните дейности на част от инфраструктурата на Видинска област.

Обиколката започна от пътен участък на международен път Е-79, преди село Бела, премина през град Димово, Грамада, Кула и Бойница. Заедно с тях бе и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Стефан Чайков, областният управител на Видин Кръстьо Спасов и депутати.

Жителите на Бойница посрещнаха с хляб и сол председателя на Народното събрание Михаил Миков и регионалния министър Десислава Терзиева на площада в селото. Те изразиха радостта си от факта, че след 40 години експлоатация пътят към селото им се ремонтира.

Не може да има едни развиващи се райони за сметка на други и магистралите не бива да се строят за сметка на други пътища като този, който свързва Бойница със света, каза Михаил Миков пред събралите се на площада хора. Председателят на парламента се ангажира да настоява за бързо отваряне на новия гранично-пропускателен пункт при Салаш.

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева обяви, че до края на този месец строителството на пътя Кула-Бойница, финансирано по ОП "Регионално развитие", ще бъде завършено. Предстои приемане на акт 15 до края на септември и той ще бъде пуснат в експлоатация.

В този район близо 40 години не е имало път, министерството подготвя и специална програма за развитието на северозападния регион като за целта ще се проведе и обществено обсъждане, добави министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Стефан Чайков съобщи, че е разпоредил да започне проектиране на обиколен пътен участък от международен път Е-79, който ще преминава покрай град Димово и село Бела. Дължината на трасето е 8 км, проектирането, отчуждителните процедури и строителството ще отнемат 2 години. Приблизителната стойност е около 10 млн.лв.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини