Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Михаил Миков поздрави световния шампион по борба Иво Ангелов
22/09/2013

Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати на 22 септември 2013 г. поздравителен адрес до световния шампион по борба класически стил Иво Ангелов.

В писмото председателят на парламента отбелязва, че новината за блестящия успех на българина го е заварила в Копривщица, където е присъствал на тържествата по повод 170-годишнината от рождението на Георги Бенковски. „Уверявам Ви, че в атмосферата на патриотизъм и гордост вестта за световната титла на един български спортист от най-високо ниво донесе още повече радост и самочувствие”, посочва Михаил Миков.

„Забележителната Ви победа е основание за гордост на всеки наш сънародник. Защото е красноречив израз на силата на българския спортен дух и убедително доказателство за традициите и професионализма в националната ни школа по борба. Този Ваш триумф потвърждава и смисъла на това борбата да е олимпийски спорт”, пише в поздравителния адрес председателят на Народното събрание.

Михаил Миков изразява увереност, че златният медал на Иво Ангелов ще бъде вдъхновяващ пример за всеки български спортист, устремил се към световните спортни върхове. Той пожелава на състезателя здраве, щастие и още много шампионски титли.

Председателят на парламента отправя покана към световния шампион и неговите треньори да посетят Народното събрание след завръщането им от шампионата в Будапеща.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини