Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Михаил Миков се срещна с посланика на Федерална република Германия Матиас Хьопфнер
26/09/2013

Председателят на Народното събрание Михаил Миков се срещна на 26 септември 2013 г. с посланика на Федерална република Германия Матиас Хьопфнер.

Двамата споделиха общото мнение, че в рамките на Европейския съюз българо-германските отношения са стратегически и изключително близки.

Председателят на българския парламент отбеляза, че страната ни високо цени това ценно партньорство и подчерта, че България никога няма да забрави подкрепата на Германия – особено на Бундестага и на Бундесрата, за пълноправното ни членство в Европейския съюз.

Като нов важен етап на партньорство Михаил Миков определи Стратегията на Европейския съюз за региона на река Дунав и допълни, че тя има огромен потенциал и разкрива много неизползвани досега възможности.

Председателят на Народното събрание запозна дипломата с приоритетите в работата на 42-рото Народно събрание и подчерта, че в кратки срокове е свършена значително по обем работа. Сред приоритетите оттук нататък той изтъкна приемането на бюджета за 2014 г., промените в Закона за обществените поръчки, които за дадат ясен сигнал към българските предприемачи и чуждестранни инвеститори, решаването на социални проблеми на най-ощетените групи в обществото, борбата с корупцията.

Матиас Хьопфнер информира председателя на Народното събрание за проведените парламентарни избори в Германия и подчерта значението активното парламентарно сътрудничество между двете страни.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини