Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
В рамките на редовния блиц контрол в Народното събрание на въпроси на народните представители отговаря министър-председателят Пламен Орешарски.
02/04/2014

В рамките на редовния блиц контрол в Народното събрание на въпроси на народните представители отговаря министър-председателят Пламен Орешарски. Възстановяването на ДДС в срок, намаляването на административните тежести и стимулирането на достъпа до кредитни ресурси са сред мерките, които правителството предприема за развитие на икономиката, отбеляза той.

Пламен Орешарски допълни, че една от мерките е да се възстанови регулярността на възстановяване на ДДС, която е била сериозно нарушена през последните години. През миналата година успяхме да наваксаме изоставането и 2014 г. е първата от последните 5-6 години, в която фирмите влязоха с напълно възстановено ДДС в съответните срокове, посочи премиерът. Той добави, че тази политика продължава и за първите 3 месеца на годината възстановяването продължава в установените срокове. Не използваме този инструмент за манипулиране на крайните салда по бюджета, заяви Орешарски.

Той отбеляза, че правителството е фокусирано върху облекчаване и намаляване на административната тежест и прилагане на нови инструменти за улеснение на инвестициите. Един от инструментите е насочен към стимулиране достъпа на малките и средни предприятия до кредитни ресурси, заяви още Пламен Орешарски. Той посочи, че се разчита на Банката за развитие и макар с известно забавяне, днес вече има нови продукти, насочени към стартиращ и към експортен бизнес.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини