Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Михаил Миков връчи голямата награда на Международната филателна изложба „Балканфила 2014“ на Атадан Тунаджь от Турция за колекцията му "Пощенската история на отоманските железници"
06/04/2014
Председателят на Народното събрание Михаил Миков връчи голямата награда на Международната филателна изложба „Балканфила 2014“ на Атадан Тунаджь от Турция за колекцията му "Пощенската история на отоманските железници". Тя представя периода преди 1900 г., когато пощенските пратки в голямата си част са пренасяни чрез железниците. Колекцията показва къде при различните железници е имало пощенски станции, какви са били техните печати, специалните пощенски марки, които са били използвани за железниците.

Голямата наградата на Балканфила за българско участие беше присъдена на Орлин Тодоров от град Дупница за колекцията му „България – Малък лъв”, която включва български марки, издавани през периода 1889 – 1901 г. Той се занимава от 10 години с филателия и е представил на изложбата изданията на българските пощи от 1889 до 1901 г.
Голямата национална награда на „Български пощи” ЕАД, посветена на 135 години пощенски съобщения, бе присъдена на Николай Мандровски от Русия.

Наградите бяха връчени на специална церемония във Видин. Много участници получиха златни, сребърни и бронзови медали и грамоти.

Международната филателна изложба „БАЛКАНФАРМА 2014“ се провежда от 5 до 7 април във Видин и включва 250 платна, разделени в пет конкурсни класове - "Пощенска история", "Традиционна филателия", "Максимафилия","Младежки клас" и "1 табло". Изложбата се организира от 42-рото Народно събрание, Съюза на българските филателисти, "Български пощи" ЕАД, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Областна администрация Видин и със съдействието на Федерацията на европейските филателни асоциации.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини