Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Българска парламентарна делегация участва в работата на 21-ата Генерална асамблея на Интерпарламентарната асамблея на православието в Москва от 26 до 29 юни
29/06/2014

Ръководителят на делегацията на Народното събрание в Интерпарламентарната асамблея на православието Волен Сидеров беше преизбран за председател на комисията по средствата за масова информация към организацията. Българска парламентарна делегация участва в работата на 21-ата Генерална асамблея на Интерпарламентарната асамблея на православието в Москва от 26 до 29 юни 2014 г. Форумът беше открит от председателя на Държавната Дума Сергей Наришкин.

Заместник-ръководителят на българската делегация Пламен Славов е сред кандидатите за член на Комисията по културни въпроси и Комисията по образование на асамблеята. Изборите за попълване на членовете на тези комисии ще бъдат проведени на следващо заседание на секретариата.

Темата на 21-ата генерална асамблея на организацията беше „Парламентарната демокрация и християнството: православни ценности и значение“. Изказване по нея направи заместник-ръководителят на българската делегация Пламен Славов.

На заседанието присъстваха парламентарни делегации от Албания, Аржентина, Армения, Беларус, Босна и Херцеговина, България, Чили, Демократична република Конго, Хърватия, Кипър, Естония, Гърция, Йордания, Казахстан, Латвия, Ливан, Черна Гора, Молдова, Палестина, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Судан, Сирия. На него бяха обсъдени  предложения за бъдещи дейности на Интерпарламентарната асамблея на православието, както и проект на програма за бъдещи дейности на организацията. Делегатите на форума направиха преглед на дейността на Асамблеята и приеха финансов отчет за периода 2013 – 2014 година.

На 21-ата генерална асамблея на Интерпарламентарната асамблея на православието за неин президент беше преизбран Сергей Попов, член на Държавната Дума на Руската федерация. Досегашният генерален секретар Анастасиос Нерантзис, член на Парламента на Гърция, също запази поста си.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини