Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Михаил Миков: Всеки български гражданин заслужава по-добър живот
03/07/2014

“Всеки български гражданин заслужава по-добър живот”. Това отбеляза председателят на Народното събрание Михаил Миков в село Граф Игнатиево, област Пловдив, където присъства на настаняването на многодетното семейство Мариела и Костадин Гелеменови в дом, осигурен и обзаведен със средства, набрани чрез поредица дарителски акции на фондация "България си ти".
По думите му благодарение на тази инициатива се дава шанс на децата на Мариела и Костадин да имат самочувствие и да бъдат равни със своите връстници. Председателят на Народното събрание Михаил Миков пожела здраве на младото семейство и ги призова да пазят новия си дом. Той им подари икона, която да ги закриля в новия им дом.
Кметът на село Граф Игнатиево Иван Семерджиев посочи, че селото, което се е формирало от преселници, и до днес е пример за добросъседство и толерантност в отношенията между жителите.
Председателят на сдружение „България си ти“ инж. Димитър Куцаров връчи ключа за новия дом на семейство Гелеменови, като изказа благодарност към всички дарители, включили се в благородната инициатива. „Тези деца трябва да има къде да живеят и да бъдат щастливи“, допълни той. На церемонията беше прочетен поздравителен адрес от министър-председателя Пламен Орешарски, след което лицата на кампанията „България си ти“ поздравиха младото семейство и жителите на селото.
След церемонията пред читалище „Изгрев“ в село Граф Игнатиево председателят на Народното събрание Михаил Миков заедно със семейство Гелеменови и гостите се отправиха към къщата, където бе отслужен водосвет.
На церемонията присъстваха също Георги Глушков, президент на Българската федерация по баскетбол, почетни членове на „България си ти“, оперната прима Христина Ангелакова, големият тенор Калуди Калудов, джазменът Васил Петров и други видни гости.
През цялата 2013 г. Сдружение „България си ти!“ събира средства за закупуването на дома на Мариела и Костадин. За целта се проведе DMS кампания, представяне на каузата на баскетболни мачове, мотосъбори и други събития, в които активно участие взеха Национална баскетболна лига, Българска федерация по баскетбол, най-големите мотоклубове в страната.
Сдружение „България си ти“ работи за подобряване на качеството на живота и жизнения стандарт на българските граждани в съответствие с европейската стратегия „Европа  2020“. Сдружението подпомага гражданското развитие и реализацията чрез образователни и социални програми. Съдейства за разрешаване на конкретни социални въпроси на български многодетни семейства.
По време на посещението си в Граф Игнатиево Михаил Миков обсъди с председателя  на „България си ти“ инж. Димитър Куцаров възможността за бъдещи съвместни инициативи и действия.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини