Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът включи две бази на НСА "Васил Левски" в списъка на спортните обекти и съоръжения с национално значение
25/07/2014

Парламентът включи две бази на Националната спортна академия "Васил Левски" в списъка на спортните обекти и съоръжения с национално значение. Това стана с приемането на първо и на второ четене на допълнение на Закона за физическото възпитание и спорта. В приложение 1 към Pакона - "Списък на спортните обекти и съоръжения с национално значение" се добавят "Открити спортни обекти и съоръжения - игрища за видове спорт", "Закрит спортен комплекс за обучение и тренировки" и "Многофункционална спортна зала" на територията на НСА "Васил Левски" в София, както и Водната учебна спортна база на Академията в Несебър. Промяната на статута на тези обекти ще гарантира запазването на тяхната цялост, както и възможността за ползването им от студенти за обучение по различни видове спорт и практикуването на спорт от граждани в свободното време, смята вносителят на законопроекта Ваня Добрева от ПГ на Коалиция за България.

Народните представители ратифицираха и два международни договора, по които България е страна. Депутатите подкрепиха Споразумението за предоставяне на консултантски услуги между Министерството на здравеопазването и Международната банка за възстановяване и развитие, както и Споразумението за изменение 1 към финансово споразумение от 29 юли 2010 между правителството на България, представлявано от министъра на регионалното развитие, и Европейската инвестиционна банка.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини