Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Среща на Любен Корнезов с виетнамска парламентарна делегация
19/04/2004
СРЕЩА НА ЛЮБЕН КОРНЕЗОВ С ВИЕТНАМСКА ПАРЛАМЕНТАРНА ДЕЛЕГАЦИЯ

Положителна оценка на българо-виетнамските политически отношения направи зам.-председателят на Народното събрание Любен Корнезов на среща с делегация на Народното събрание на Социалистическа Република Виетнам, водена от зам.-председателя на събранието Чъонг Куанг Дъок. Доказателство за това, според г-н Корнезов, са посещението на председателя на Народното събрание проф. Огнян Герджиков във Виетнам през месец март т.г. и предстоящото посещение на министър-председателя през втората половина на 2004 г. За съжаление развитието на двустранните икономическите отношения изостава, стокооборота ни за миналата година е 17 млн. долара и трябва да търсим възможности за реализиране на неизползвания потенциал, допълни Любен Корнезов.
Общо бе мнението че има неизползвани възможности в културните отношения между двата народа, както и в областта на образованието. Чъонг Куанг Дъок изказа благодарност от името на виетнамските студенти, завършили образованието си в България.
Виетнамската делегация проявява интерес към бюджетната ни политика, както и надзора и контрола на държавния бюджет. Функциите и задачите на българското Народно събрание представляват особен интерес за виетнамските гости. Виетнамския парламент е увеличил състава си с 25%, стана ясно по време на срещата.
Като акцент от посещението си делегацията определи и предстоящата среща с експерти от ИТ дирекцията на парламента. Ролята на новите информационни и комуникационни технологии за публичността и прозрачността на българския парламент е област, в която Виетнам може да ползва ценния български опит, заяви г-н Чъонг Куанг Дъок.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини