Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева поднесе цветя пред посолството на Франция в София в знак на съпричастност и в памет на загиналите при кървавите терористични атентати в Париж, довели до стотици невинни жертви и много ранени
14/11/2015
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева поднесе цветя пред посолството на Франция в София в знак на съпричастност и в памет на жертвите от кървавите терористични атентати в Париж, довели до стотици невинни жертви и много ранени.

Това, което се случи, е несъвместимо с човешката цивилизация, заяви Цецка Цачева пред журналисти пред френското посолство. Сега е моментът Европа да покаже действие, моментът за общ отговор, за европейска солидарност и по-голяма решителност към подобни прояви, заяви още председателят на парламента.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати и съболезнователни адреси до председателите на Сената и на Националното събрание на Френската република по повод кървавите терористични атентати в Париж, довели до стотици невинни жертви и много ранени. В тях председателят на парламента изразява своите и на депутатите в българския парламент най-дълбоки съболезнования и съчувствие.

«В този тежък момент, разтърсил и шокирал не само френската страна, но и целия свят, позволете ми да изразя най-искрена приятелска и човешка съпричастност и солидарност. Всички в България дълбоко скърбим за жертвите от тази голяма трагедия. Ние сме с вас в този тежък момент и споделяме болката на френския народ и мъката на потопените в скръб семейства на жертвите», пише Цецка Цачева в съболезнователните адреси.

«България остро и решително осъжда тези варварски терористични атентати, които са грубо и недопустимо посегателство не само срещу френската страна, но и срещу демокрацията и съвременната цивилизация. Няма и не може да има оправдание за подобни действия срещу живота на невинни хора. Убедена съм, че този брутален престъпен акт ще удвои енергията на институциите, на гражданското общество и на световната демократична общественост за още по-безкомпромисна борба с тероризма», се казва още в съболезнованията.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини