Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
С едноминутно мълчание Народното събрание почете паметта на жертвите от терористичните атентати
18/11/2015

С едноминутно мълчание Народното събрание почете паметта на жертвите от терористичните атентати.

„Преди дни светът бе потресен от терористичните атентати във френската столица, които доведоха до стотици жертви и много ранени. Няма оправдание за подобни действия срещу живота на невинни хора. Затова и ние остро и решително осъждаме не само този терористичен акт, но и всяка форма на тероризъм като грубо и недопустимо посегателство върху демокрацията и съвременната цивилизаци», заяви в началото на пленарното заседание на парламента председателят на Народното събрание  Цецка Цачева.

Цецка Цачева призова народните представители да сведат глави и с минута мълчание да почетат паметта на загиналите в трагедията, която потопи в скръб френската столица и целия свят. Вече е ясно, че и руският пътнически самолет, който падна на 31 октомври над Синайския полуостров, е свален в резултат на терористична атака, допълни председателят на парламента.

Парламентът прие проектобюджета на НЗОК за 2016 г. на първо четене. Депутатите гласуваха първо четене и законопроекта за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2016 г.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини