Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева участва в тържествата по повод 72-ата годишнина от обявяването на Кнежа за град
23/11/2015
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева участва в тържествата по повод 72-ата годишнина от обявяването на Кнежа за град. Събитието бе чествано с поредица от мероприятия, сред които церемония по издигане на знамената на Република България, Община Кнежа и Европейския съюз и шествие до Паметника на загиналите във войните местни герои, където бяха поднесени венци и цветя.

Бъдете горди от факта, че вие сте строителите на настоящето и на бъдещето на вашия град, работете с душа и сърце за доброто на Кнежа, отбеляза в приветствието си председателят на парламента. Цецка Цачева посочи, че за историята 72 години е кратък отрязък от време, но достатъчен Кнежа да се прочуе с природните си дадености, с богатия чернозем, с трудолюбието на хората си. По думите й градът има сериозен потенциал за успешно стопанско и икономическо развитие, с възможност да се  превърне в едно от онези кътчета на България, в които гостите ще идват и ще си отиват със спомен от гостоприемството и дружелюбието на неговите жители. 

В словото си председателят на Народното събрание подчерта и факта, че жителите на Кнежа грижливо съхраняват научното, културното и историческото си наследство. Сред символите на града са Институтът по царевицата, основан през далечната 1924 г., читалище „Борба” с неговата над 100-годишна история, както и местният исторически музей.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини