Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева откри изложбата „Моята родина България”
26/11/2015
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева откри изложбата „Моята родина България” на художника Данаил Игнатов. Експозицията включва 42 платна, посветени на красотата на българската природа, възрожденските градове и средновековната архитектура.

Картините на Данаил Игнатов ни отвеждат към нови размисли за нашето отношение към природата, за отношението ни към нас самите като народ и личности, отбеляза председателят на парламента. Цецка Цачева посочи, че перфектната цветова хармония в творчеството на известния български художник внушава радост, спокойствие и неизразимо чувство за преходност и вечност. По думите й изложбата „Моята родина България” връща идилията, чистотата и непокътнатостта на природата, в която намесата на човека все още е дискретна, лишена от агресивност и високомерие.

Цецка Цачева допълни, че всяко платно в експозициите на художника има своя тема, а пейзажът в картините – своя история и националност.

Безкрайно съм доволен и щастлив, че мога да направя изложба в най-българската сграда, където се коват законите, заяви Данаил Игнатов. Интересът на автора към българския бит и природа се определя преди всичко от мисълта, че миналото на изкуството е съкровищница, пълна с поуки за всички, които се интересуват от живота на народа и връзката му с местата, където живее.

Сред представените картини в изложбата „Моята родина България” са „Пролет в Родопите”, „Карловски двор”, „Копривщица”, „Мелник”, „Летен ден на село” и др.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини