Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева връчи на 12 млади медици сертификат "Лекар, на когото българите вярват"
25/01/2016

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева връчи на 12 млади медици сертификат "Лекар, на когото българите вярват". Церемонията в пленарната зала на парламента беше заключителната част на инициативата на вестник „24 часа” „Лекарите, на които вярваме”, в която бяха отличени над 300 български лекари.

Вече е традиция в тази зала да се събират лекари, които са получили най-ценното – доверието и признанието на нашите сънародници, отбеляза председателят на Народното събрание Цецка Цачева. За вашите грижи за хората се говори с признателност, допълни тя и подчерта, че доверие се печели с висок професионализъм, но и с много човещина. Председателят на парламента приветства инициативата пациентите да номинират лекарите, на които вярват, защото има нужда добрите дела да бъдат забелязвани и поощрявани.

Цецка Цачева посочи, че днешното награждаване отправя и послание към младите специалисти, които се колебаят къде да се реализират професионално – в страната или извън нея. Примерът на лекарите, събрани тук, показва, че и у нас, когато си всеотдаен и компетентен, намираш признание, подчерта тя. Цецка Цачева отбеляза, че българите, живеещи извън страната, се връщат у нас, когато имат нужда от лекари и специалисти.

„Вие имате рецепта с точните лекарства как да направим здравната система още по-работеща, за намирането на най-вярното решение трябва да чуем вашия глас”, обърна се Цецка Цачева към лекарите, на които българите вярват. Няма как да се извършва промяна, в която и да е от системите, без участието на хората вътре в нея, допълни председателят на парламента.

На церемонията присъстваха министърът на здравеопазването Петър Москов и народни представители. Здравният министър представи параметрите на подготвената здравна реформа и отговори на въпроси на лекарите.

Допитване на “24 часа” до изявените медицински специалисти, номинирани от читателите за своето хуманно отношение и висок професионализъм, показа, че най-спешните проблеми в здравната система в началото на 2016 г. са  финансирането, недостигът на медицински кадри,  контролът – върху дейността, качеството на медицинската работа, разходите, лошото състояние на спешната помощ.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини